Марко Милачић

Марко Милачић рођен је 1985. године у Подгорици. Завршио је Факултет политичких наука.

Милачић је један од најперспективнијих представника млађе генерације политичара у региону, храбар и спреман да се бори за своја увјерења. У Црној Гори слови за једног од највећих критичара актуелног режима. Као дугогодишњи борац за бољу Црну Гору, политички чист и неукаљан, има велику подршку, нарочито међу младим људима.

Прије политике, десет година се бавио новинарством. Објављује колумне и коментаре у бројним домаћим и страним гласилима.

Оснивач је и донедавни извршни директор Покрета за неутралност Црне Горе, организације коју је почетком 2014. године покренула група младих интелектуалаца. Познат је као неко ко одржава добре односе са политичарима, прије свега млађе генерације, из цијелог региона, али и истакнутим активистима и појединцима. Ради на повезивању читавог региона и успостављају веза које су у ранијем периоду биле нарушене.

Учесник је бројних новинарских школа, програма и курсева, као и семинара о политици, безбједности и људским правима у земљи и иностранству.

Дугогодишњи је члан Црвеног крста Црне Горе.

Прошле године објавио је књигу "Зашто Мило није битан" која је постигла велики успјех, као једна од најпродаванијих књига у издању дневника "Вијести".

Отац Драгослав радни вијек провео је бавећи се новинарством. Мајка Славица је дипломирани економиста. Деда, по очевој линији, Љубиша Милачић, послужио је писцу Михаилу Лалићу као прототип за главног јунака романа "Свадба", Тадију Чемеркића.

Марко је ожењен Жаном Прашчевић Милачић, адвокатицом.

Имају сина Вука.