НАТО на овим изборима родно равноправан: има и мушког и женског кандидата

10.04.2018.

Трагикомично изгледа међусобно оптуживање предсједничких кандидата Мила Ђукановића испред ДПС-а и Драгиње Вуксановић испред СДП-а. Због млађих генерација које су се можда сада укључиле у политику, али и због пуне истине, морам да кажем да је ријеч о обостраном, неопјеваном политичком лицемјерству.

Ријеч је о дводеценијским коалиционим партнерима, кандидатима двије партије за чије коалиције су се десиле десетине нерасвијетљених убистава, уништила економија, руинирала духовност, држава - мимо воље већине - насилнички угуравала у НАТО савез. Двије деценије, ти идеолошки близанци, Ђукановић и Вуксановић, са својим партијама, арчили су ову земљу и сада се међусобно оптужују. НАТО савез на овим изборима је, очигледно, био родно равноправан, па има и мушког и женског кандидата.

И једна и друга партија, као и њихови кандидати, контролишу се из истих центара, доминантно НАТО центара, оних центара који су управо створили од ове земље оно што је створено - заробољено друштво - зарад њихових виших геополитичких циљева. Стога је комично када чујемо госпођу Вуксановић када говори о борби против привилегованих партијских елита, када је управо она скупа са својом партијом, подржавајући деценијама Ђукановића, итекако доприњела да се цементирају и створе управо те привилеговане партијске елите и монополи о којима говори.

Након предаја имовинских картона, јавна је информација о јавним личностима да је супруг предсједничког кандидата госпође Вуксановић врховни државни тужилац ове земље, господин Ивица Станковић. О томе се мора говорити јер је ријеч, понављам, о јавној ствари, јавним личностима и јавном интресу.

Дакле, госпођа Вуксановић поред себе, у свом најближем окружењу, има стуб Ђукановићевог режима, па је позивам да умјесто што се обраћа грађанима - што такође треба цијенити - да се обрати директно врховном државном тужиоцу. То је права адреса за њу, човјек који годинама ћути на све оно о чему она сада говори, ћути о нерасвијетљеним убиствима, о сумњивим пословима браће Ђукановић, о уништеним приватизацијама, о криминалитованом друштву, не покреће истраге о најсумњивијим стварима у овој земљи. Ријеч је о до сада незабиљеженом политичком лицемјерству.

Ово говорим због грађана и позивам их да отворе очи и 15. априла гласају за чист избор и суштинске промјене у овом обољелом друштву, промјене које ће истински оздравити Црну Гору, изнутра и споља, промјене које ће вратити Црну Гору себи, промјене за које се залажем, а да не гласају за ПИ-АР, предизборне трикове и јефтине и млаке политичке флоскуле.