Милачић: Јавни дуг је огроман, али наш дуг према прецима је још већи

11.04.2018.

"Питали су ме у једном интервјуу на које бираче "ударам". И одговорио сам да, најискреније то мислим, да "ударам" на оне бираче који још нијесу рођени - на нашу дјецу, наше потомке, јер ми овдје са овом причом о Црној Гори рада, знања и духовности сијемо сјемење за генерације које долазе", саопштио је предсједнички кандидат Марко Милачић на конвенцији у Никшићу.

Он је казао да ће се залагати за концепт пуне демократизације, односно демократизацију на спољњем и унутрашњем плану. Зато, како је истакао, не желе да воде такозвану "лимунада" и "ПР" политику, већ политику суштинских промјена које се не односе само смјењивости власти.

"Борићемо се за истинску демократизацију, за смјењивост власти на унутрашњем плану, али такође и за демократизацију на спољњем плану. Против ових у Црној Гори, али и против оних који контролишу ове наше политичаре у Црној Гори. Све друго је саучесништво и цементирање великих неправди", рекао је Милачић.

Бојкот локалних избора у Никшићу се показао, сматра он, као погрешан потез и никада више не смију дозволити Ђукановићу и ДПС-у да побиједе без борбе.

Милачић је поменуо и огроман постер предсједника ДПС-а који се налази у близини Аутобуске станице у Никшићу, између два кружна тока што најбоље, како он сматра, осликава и Ђукановићеву политику коју води већ 30.година, управо "вртећи нас у кружном току". Истакао је такође да је то одлична прилика да се из далека види ко је уназадио град Никшић.

"Врти нас заједно са својом екипом у круг. Није, дакле, ријеч о једном кружном току него о два. Па ко се не зезне и не превари на првом, може да се окрене који пут на другом и да дође на истом полазиште", рекао је Милачић.

Он је представио и концепт економског опоравка земље који нуди, причу о руским инвестицијама, политици пријатељства са свима, али са посебним нагласком на пријатељство са братским земљама - Србијом и Русијом. Такође је говорио и о учлањењу у НАТО, признању Косова, суспендовању рада почасног руског конзула Бора Ђукића.

Према Милачићевим ријечима, Црна Гора се полако искорјењава, јер власт ради све како би убила дух овог народа и ове земље. Зато је, како је истакао он, циљ Праве Црне Горе побуна, не само против економске, већ и окупације духа.

"Јавни дуг је огроман, али наш дуг према прецима је још већи", поручио је Милачић и додао да због тога његују концепт модерног патриотизма.

Критиковао је и опозиционе кандидате који о НАТО питању размишљају као о "завршеној ствари", што не желе да се изјасне о питању признања Косова и да ли ће сјутра, ако буду изабрани за предсједника Црне Горе, отићи у званичну посјету Приштини и примити њене званичнике, истичући да он то никад неће урадити.