Милачић: Харадинај, даље руке од Црне Горе

12.04.2018.

"Рамушу Харадинају, бившем лидеру Ослободилачке војске Косова (ОВК), који се терети за тешке злочине над Србима и нелојалним Албанцима, почињене на Косову, поручујем: даље руке од Црне Горе! А свог брата по идеји, криминогеном менталном склопу и мрачној прошлости - слободно водите са собом у Приштину. Па таман спавали заједно у Жутој кући, недалеко одатле", поручио је предсједнички кандидат Марко Милачић, коментаришући позив овог политичара са Косова да грађани Црне Горе гласају за Мила Ђукановића на предстојећим изборима.

Премијер Косова Рамуш Харадинај јуче је, за приштинску телевизију Т7, изјавио како Албанци у Црној Гори треба да на предстојећим предсједничким изборима подрже кандидата Демократске партије социјалиста (ДПС). Овим се, како сматра Милачић, Харадинај захвалио ДПС-у и Ђукановићу лично за признавање лажне државе Косово.

"Овим фрапантним мијешањем у црногорске изборе постало је више него очигледно да је Ђукановићево признавање лажне државе Косово, стигло на наплату. Водећи се логиком да се сличан сличном радује, Ђукановић и Харадинај настављају својеврсну коалицију насталу 2008. године када је наша власт, супротно, како је премијер Марковић казао, вољи 85 одсто грађана, ставила печат на признање ткз. независног Косова", сматра Милачић.

Он је истакао да никада неће признати лажну државу Косово, нити ће то урадити партија коју он представља и чији је он предсједнички кандидат на овим изборима, истичући да ће учинити све да се ова недемократска одлука поништи.