Милачић са Ловћена: Наша једина коалиција биће са народом Црне Горе

14.04.2018.

"Желимо да се изборимо против економске окупације, али даћемо све од себе, сваки атом своје снаге, да се изборимо и против окупације духа. Црна Гора има огроман јавни дуг, али још већи дуг има према својим прецима", поручио је предсједнички кандидат Марко Милачић са Ловћена гдје је са својим тимом одржао завршно обраћање.

Он је кампању почео у Кучима, у родном мјесту Марка Миљанова, а умјесто завршног скупа одлучио је да завршну поруку симболично пошаље са Ловћена.

"Нашу кампању смо почели прије нешто више од мјесец дана у Кучима, у мјесту гдје је рођен један наш други велики предак Марко Миљанов, а кампању за предсједника Црне Горе завршавамо овдје на Цетињу код нашег Његоша. Ми смо могли на крају ове кампање да изнајмимо велике сале, да окупимо стотине људи, али нам је било много важније и жељели смо да будемо поред једног човјека, поред Петра ИИ Петровића Његоша", рекао је Милачић.

Такође је истакао да ће промовисати политику модерног патриотизма.

"Промовисаћемо политику најбољих односа свима, али братских са Србијом и Русијом. И то су државотворне константе ове земље и политике коју је водио Његош. Нећемо никада заборавити ко је био и ко јесте Његош за ову земљу. Одбранићемо и економију и Његоша и Марка Миљанова и буџет и Мојсија Зечевића и амандмане и економску окупацију", рекао је Милачић.

Он је са Ловћена поручио да ће се борити да Његош буде сахрањен гдје је желио, а то је, како истиче Милачић, црква, а не маузолеј.

"Његош је поробљен у овој земљи, Његош се уништава, Његош је талац, морам то да кажем, и овдје на Ловћену, на овом језерском врху. Његова изворна жеља није била да буде сахрањен у маузолеју, већ у цркви коју је он подигао свом стрицу Светом Петру Цетињском. Желио је ту да почива, а те цркве више нема. Ми ћемо се борити да је буде, да Његош буде сахрањен онамо гдје је желио, на начин који је желио".

Он је поручио да ће његова партија бити једино у коалицији са народом Црне Горе.

"Имаћемо само једну коалицију у нашем политичком животу, али и у људском, а то је коалиција са народом у Црној Гори", истакао је Милачић.

Према његовим ријечима, жели да презентује нове идеје, нова лица и нову генерацију неистрошених младих људи, и да у концепту модерног патриотизма покаже да се истовремено може бити традиционалан, посвећен свом идентитету и духовности, али истовремено савремен модеран и отворен према свима.

Он је позвао грађане да 15. априла изађу на изборе.

"Изаберите људе који желе да се изборе и против окупације економије и против окупације духовности, који не желе да калкулишу, који не спроводе труле компромисе и који ће имати врло прецизне ставове о свим великим питањима. Зато заокружите број 1, број који је на листићу најудаљенији од броја 7", поручио је Милачић.