Милачић захвалио грађанима на чистим гласовима

16.04.2018.

Поштовани грађани,

Користим прилику да се прво захвалим од срца свим оним храбрим људима, породицама, радницима, интелектуалцима и студентима који су нас, упркос притисцима, уцјенама, али и свеопштој атмосфери страха - гласали.

Разочарани смо чињеницом да је Ђукановић добио нови, петогодишњи мандат, јер његова нова побједа, имајући у виду свеукупно лоше стање у држави, представља нови пораз за Црну Гору. Разочарани смо и чињеницом да преко 190 000 људи није изашло на гласање. Тиме су, нажалост, поново допустили Ђукановићу, његовом брату, сину, кумовима, да одлучују у њихово име.

Са друге стране, често сам истицао да је мисија наше партије, Праве Црне Горе, много већа од било којих избора. За свега два мјесеца откад смо се и формално основали, успјели смо да пређемо дуг пут: прикупили смо потписе за оснивање партије, представили озбиљан програм, отворили канцеларије у неколико већих општина, одржали феноменалан оснивачки конгрес у ком су учествовали најпопуларнији млади политичари из региона, ушли у предсједничку трку, представили нашу идеју, и, оно што је најважније: створили јак тим младих људи који представља чврсту базу за искушења која су пред нама.

Ти млади људи нису сједјели кући, него су се борили против нечасног противника у многоструко неправеднијим изборним условима. То је моја највећа побједа. Говорећи о нашем изборном резултату, истичем да се ради о скоро 10 000 не-поткупљених, не-уцијењених и чистих као суза гласова. Дакле, уколико смо у нашој првој кампањи, без искуства, без уцјена, подвала и лажних обећања, без инфраструктуре - која је у фази изградње, остварили резултат који би нас, у случају парламентарних избора, довео у зону цензуса - гарантујем да ћемо у кампањи за државни парламент бити дупло бољи.

И за крај: ово је само почетак једне велике борбе, борбе за његошевску и Црну Гору Марка Миљанова али у духу 21. вијека, за Црну Гору која се неће стидјети себе, а која ће поштовати сваког.

Ово је заједничка борба и тек смо је почели!