Права Црна Гора формирала Иницијативни одбор у Подгорици

01.11.2018.

Синоћ је одржана оснивачка сједница Иницијативног одбора Праве Црне Горе у Подгорици, којим ће руководити генерални секретар, Владислав Дајковић. Сједници је, поред представника Митрополије црногорско приморске и дипломатског представника амбасаде Руске Федерације у Црној Гори, присуствовало 120 делегата и гостију.

Сједницом је предсједавао предсједник Праве Црне Горе, Марко Милачић, а поред њега, присутнима су се обратили и генерални секретар партије, Владислав Дајковић, др Новица Станић, али и представници мјештана Парк шуме Загорич, као и Данијела Ђуришић, у име њене породице са Забјела.

Предсједник Праве Марко Милачић је, између осталога, истакао: "У Црној Гори није лако привући људе да се баве политиком, поготово након толико разочарења, и у власт, али и у опозицију. Људи су се заситили пораза, али и опозиционих свађа. Ми се тиме нећемо бавити. Наш циљ је бољи живот за све грађане, а до тога искључиво можемо доћи смјеном деценијске власти. Истовремено, то што смо за бољи живот не значи да ћемо се одрећи онога што нас чини поносним: нашег језика, наше Цркве, наших обичаја, наше традиције, јер би се тиме одрекли сами себе. Када смо већ код језика, видите, и ЦИА саопштава да већина грађана Црне Горе говори српским језиком, али то не жели да призна домаћа ЦИА. На крају, као предсједник партије, искористићу право утемељено у статуту, да за предсједника Иницијативног одбора у Подгорици предложим свог сарадника и колегу, Владислава Дајковића, који се вишемјесечним и преданим радом кандидовао за ову изузетно захтјевну и обавезујућу функцију".

Генерални секретар Дајковић се захвалио на одабиру и обратио присутнима: "Жао ми је што неки присутни морају да стоје, али истовремено сам срећан што нам је ова сала са 120 сједећих мјеста мала и уска. То је доказ да јачамо и да растемо из дана у дан. То потврђује и отварање канцеларија Праве дуж цијеле Црне Горе, од Бара, преко Будве, ускоро Херцег Новог, Подгорице, Никшића, Даниловграда, па до Пљеваља. Структура подгоричког одбора је таква да смо покрили велики дио мјесних заједница, али ту се нећемо зауставити. Овом сједницом почиње интезиван рад Праве у Подгорици. На крају, желим да знате да све иде по плану, и да ћемо вас учинити поносним што сте дио Праве Црне Горе".

Др Новица Станић, који је недавно са својом партијом, Покрет за Пљевља, приступио Правој Црној Гори, обратио се присутнима: "После толико година животног и радног искуства констатујем да се Права Црна Гора појавила у право вријеме и у последњи час, из само једног разлога - јер нема горег времена од овога. Власт данас жели да протјера оно последње што нам је остало после угашених фабрика и распродате земље, нашу Српску православну цркву. У томе, обећавамо им, неће успјети док год је Праве Црне Горе. Чврсто вјерујем да су овдје прави људи који ће вратити Црну Гору тамо гдје она треба да буде, тако да више никада неће признати ткз. Косово, нити уводити санкције Русији", казао је Станић.

Присутнима су се обратили и представници мјештана Парк шуме Загорич, као и Данијела Ђуришић, у име своје породице која мјесецима протестује у Јереванској улици, тражећи своја права. Они су истакли да њихова борба и даље траје, али да су срећни што Права Црна Гора искрено стоји уз њих од самог почетка, те да их је управо то опредијелило да буду дио ове политичке приче.

Након сједнице у просторијама Праве Црне Горе је уприличена прослава прве страначке славе, Св. Петар Цетињски.