Милачић са Бећковићем: Извините у име већинске и праве Црне Горе, добродошли сте у нашу земљу

05.11.2018.

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић, састао се јуче у Београду са српским интелектуалцем и пјесником, Матијом Бећковићем. Милачић је истакао да је повод овог сусрета била актуелна шикана, односно хајка коју црногорски режим спроводи над Бећковићем, али и над неколицином српских професора и интелектуалаца.

Милачић је, током сусрета, саопштио: "Недопустиво је да се било која власт на свијету, чак и оне тоталитарне у афричким земљама, односи на начин на који то ради црногорска власт према српским, или било којим другим интелектуалцима, а поготово не према Вама, добитнику Његошеве награде, и као некоме ко вуче коријене из нашег црногорског крша, ко је, заправо, прави Црногорац, дакле - Србин".

Предсједник Праве је додао: "Задатак нове генерације политичара у Црној Гори је, између осталог, и да, фигуративно речено, чисти смеће које црногорска власт посије у региону али и шире, попут учешћа у прослави "Олује" у Книну, или попут признања ткз. републике Косово. Управо због тога сам и ја данас у Београду, да вам се људски и најискреније извиним, не само у име своје партије, већ у име, сигуран сам, већинске и праве Црне Горе, због овога што проживљавате од стране наше власти".

На крају разговора Милачић је закључио: "У овој беспризорној атмосфери хајке, али и збуњености демонстриране слабости црногорског режима, желим скромно и лично да вас позовем да дођете у Црну Гору што прије, јер је, ипак, Црна Гора ваша кућа, у коју сте - ма шта год власт режирала - увијек добродошли".